علت آبسه دندان شیری یا عفونت دندان شیری
آبسه دندان شیری یا عفونت دندان شیری – دندان شیری همچون دندان دائمی دارای عصب و ریشه است. وقتی پوسیدگی دندان شیری گسترش می یابد، عصب و ریشه های دندان را درگیر می کند. در چنین شرایطی، حیات دندان شیری از بین می رود و به اصطلاح علمی دندان شیری نکروز می شود. با از دست رفتن حیات دندان شیری، ریشه های آن عفونی می شود. این عفونت از انتهای ریشه دندان شیری به استخوان و لثه اطراف آن سرایت می کند. به این حالت آبسه یا عفونت دندان شیری می گویند. در صورت مشاهده عفونت دندان شیری، حتما باید به دندانپزشک مراجعه کنید. این آبسه ها باید درمان شود. درمان چنین دندان هایی، عصب کشی دندان شیری یا کشیدن آن است.
تب به دنبال عفونت دندان شیری
وقتی آبسه و عفونت دندان شیری گسترش می یابد و دندان شیری کودک تحت درمان قرار نمی گیرد، کودک ممکن است تب کند و دچار بی اشتهایی شود. همچنین احتمال دارد به دنبال آبسه یا همان عفونت دندان شیری کودک حالت ناتوان و خسته پیدا کند. یکی از عوامل شایع تب در کودکان، پوسیدگی شدید دندان شیری و عفونت آن است. با مصرف آنتی بیوتیک و درمان دندانپزشکی روی دندان شیری، تب کودک برطرف می شود.
گسترش عفونت دندان شیری
عفونت دندان شیری می تواند از حد لثه و دندان گسترش یابد و صورت کودک را نیز درگیر کند. گاهی عفونت به زیر چشم می رسد و چشم کودک حالت نیمه باز پیدا می کند. چنین عفونتی می تواند خطرناک باشد و نیاز به مراجعه فوری به دندانپزشک و شروع آنتی بیوتیک دارد. چنین کودکانی اغلب تب دارند و بی حالی را تجربه می کنند. این کودکان باید مایعات فراوان مصرف کنند. در چنین مواقعی اغلب دندان شیری دچار عفونت، باید کشیده شود.
نکات مهم در مورد آنتی بیوتیک در کودکان
شایان ذکر است که آنتی بیوتیک دادن به کودک بدون تجویز پزشک، سبب ایجاد مقاومت به آنتی بیوتیک در کودکان می شود. از دادن آنتی بیوتیک به کودکان بدون نسخه پزشک و دندانپزشک اکیدا خودداری کنید. هر آنتی بیوتیکی نمی تواند بر علیه عفونت دندان در کودکان موثر باشد.
همچنین در نظر داشته باشید که دادن داروی آنتی بیوتیک به کودک، به تنهایی نمی تواند کودک را درمان کند. در چنین شرایطی، حتما باید درمان دندانپزشکی انجام شود و درمان دارویی، درمانی کامل نیست و ممکن است عفونت دوباره سر باز کند و شاهد عود آبسه دندان شیری باشیم.