عمر ترمیم دندان چقدر است؟
شرایطی مانند وقوع پوسیدگی مجدد زیر ترمیم، ترک، پریدگی یا شکستگی ترمیم و شکستن دندان به عنوان شکست یک درمان ترمیمی محسوب می شوند.
یکی از سوالات رایج اغلب مراجعه کنندگان درباره ی طول عمر و دوام ترمیم ها، ونیرها، روکش های دندانی است.
پاسخ به این سوال راحت نیست و دوام و مدت زمان سرویس دهی یک خدمت درمانی به عوامل بسیاری وابسته است.
عوامل موثر در عمر ترمیم دندان
یکی از عوامل تعیین کننده بسیار مهم میزان ساختار دندانی باقیمانده است، هرچی تخریب دندان در اثر پوسیدگی یا ضربه بیشتر باشد ، مدت زمان مورد انتظار سرویس دهی برای ترمیم کمتر خواهد بود.
عامل مهم دیگر مربوط به خود بیمار است، میزان مراقبت از درمان انجام شده که شامل رعایت صحیح بهداشت و تغذیه درست، عدم وارد اوردن ضربه یا نیروهای غیرمعمول می باشد.
پوسیدگی مجدد بعد از ترمیم دندان
بسیار مهم است بدانیم دندانی که ترمیم ، ونیر یا روکش شده امکان پوسیدگی مجدد داشته و در مواردی که دندان عصب کشی هم شده باشد ، به دلیل عدم وجود حس درد این پوسیدگی و تخریب غالبا در مراحل نهایی و غیرقابل اصلاح تشخیص داده می شود.
رعایت ضروریات بهداشت دهان شامل زدن مسواک و نخ دندان به صورت منظم و روزانه، اجتناب از ریزه خواری و مواد خوراکی با قند بالا و پوسیدگی زا و در نهایت چکاپ دوره ای بین ۶ماه تا یک سال ، برای تضمین طول عمر بیشتر هر درمان دندانپزشکی ضروریست.
عامل مهم دیگر نوع درمان است، به طور کلی طول عمر ترمیم های مستقیم (درمان هایی که تماما در مطب دندانپزشکی توسط دندانپزشک انجام میگیرد مانند ترمیم کامپوزیت و آمالگام یا ونیر کامپوزیتی) بخصوص در مورد دندانهایی با تخریب زیاد کمتر از درمانهای غیر مستقیم (ترمیم هایی که توسط لابراتوارهای دندانی ساخته می شوند مانند روکش ،اندوکران، انله و ونیر سرامیکی) می باشد.
گاها دندانها دارای مشکلات ساختاری بوده و از همان ابتدای رویش ضعیف است، در این موارد بطور کلی انتظار دوام زیادی از درمانهای ترمیم نمی رود.