هدایت رفتاری کودکان و بی حسی
یکی از مهمترین جنبه های هدایت رفتاری کودکان در مطب دندانپزشکی، کنترل درد حین درمان های دندانپزشکی ست. اگر کودکان حین درمان های ترمیمی یا جراحی درد حس کنند، آینده آنها به عنوان بیمار دندانپزشکی آسیب خواهد دید. بنابراین ضروری ست که در هرجلسه ناراحتی بیمار را به حداقل کاهش دهیم و موقعیت های دردناک را تحت کنترل درآوریم. راه های دارویی متعددی (قبل و یا بعد از درمان دندانپزشکی) برای کمک به کودکان جهت تطابق با این موقعیت ها وجود دارد. اغلب این استراتژی ها شامل بیحسی موضعی یا مسکن ها می شود.( بی حسی در دندانپزشکی کودکان و نوجوانان )
تزریق بی حسی
از آنجاییکه همواره مقداری ناراحتی حین پروسه های دندانپزشکی وجود دارد، بنابراین وقتی بخواهیم درمان های ترمیمی روی دندان های دائمی انجام دهیم بهتر است بی حسی موضعی استفاده کنیم. اگر کودک راحت باشد و احساس درد نکند، پروسه های دندانپزشکی را میتوان بصورت مؤثرتری انجام داد. داروهای بی حسی موضعی میتوانند از ناراحتی همراه با تراش ساختار دندان جلوگیری کنند. معمولاً داروهای بی حسی موضعی – حتی در کودکان کم سن و سال – هیچ مورد منع مصرفی در مطب دندانپزشکی ندارند.
بی حسی سطحی
یکی از راهکار های کاهش دادن حس درد کودک قبل از تزریق، استفاده از ژل سطحی بی حسی است. این ماده درد ناشیاز حس ورود سوزن به لثه و بافت های مخاط دهان را کم می کند و کودک با استرس و درد کمتری مواجه خواهد شد.
آرامبخشی
محققان دریافته اند که تزریق یک عمل دندانپزشکی است که بیشترین پاسخ منفی را در کودکان ایجاد می کند. یکی از بهترین روشها برای کاهش درد کودکان حین تزریق بی حسی، استفاده از پیش دارویی با داروی ارامبخشی است. با این روش کودک دیگر دردی را حسن تزریق حس نمی کند و خاطره ای از درمان پر استرس برای او ایجاد نمی شود.
2 پاسخ
بچه از آمپول میترسه، راه دیگهای برای بی حس کردن و درست کردن دندوناش هست؟
مثلا اسپری بی حسی یا یه چیزی شبیه به این که لازم نباشه آمپول بزنین؟
سلام وقت بخیر
دندان کودک باید معاینه و عکس رادیوگرافی تهیه شود تا شرایط دندان بررسی شود
سپس در مورد طرح درمان و جایگزینهای بیحسی میتوان راهکارهایی ارایه کرد