جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
آفت در کودکان و بزرگسالان | تیم دندانپزشکی نیل - Nil Dental Team

آفت در کودکان و بزرگسالان

آفت در کودکان و بزرگسالان

آفت چیست؟ شیوع آفت چقدر است؟

آفت دهانی، یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مخاطی دهان است .شیوع آن در جوامع مختلف بین ۱ تا ۷۸ درصد و بطور متوسط در ایران ۲۵ درصد است. آفت بیشتر در دهه دوم زندگی و بین سنین ۳۰-۲۰ سالگی بروز می کند. شیوع آفت در زنان بیشتر از مردان است. (آفت در کودکان و بزرگسالان)

آفت در کودکان و بزرگسالان | تیم دندانپزشکی نیل - Nil Dental Team
آفت در کودکان و بزرگسالان | تیم دندانپزشکی نیل – Nil Dental Team

 

علت بروز آفت

آفت دهانی، یک بیماری چند عاملی است، اما علت دقیق آن هنوز شناخته نشده است. وراثت، سوء تغذیه، آلرژی به برخی از دسته‌های دارویی، ‌استرس و اختلالات روحی روانی، ترومای موضعی، اختلالات هورمونی، عفونت، بهداشت دهانی ضعیف و بیماری‌های زمینه‌ای نظیر آنمی ناشی از فقر آهن و فولیک اسید، نقص جذب ویتامین B12، نوتروپنی دوره‌ای و بیماری سلیاک و سوءتغذیه به عنوان عوامل موثر در بروز بیماری مطرح شده‌اند.

 

ظاهر و علایم آفت دهانی

آفت دهانی بسیار دردناک است و با نمای گرد یا بیضی شکل، با حاشیه مشخص که با غشای کاذب سفید خاکستری پوشیده شده است، تظاهر می‌یابند. آفت، مخاط لب‌ها، گونه، کام نرم، کناره‌ها و سطح شکمی زبان و کف دهان را درگیر می کند. قبل از بروز ضایعات علایمی مثل احساس خارش و سوزش در ناحیه ممکن است ظاهر ‌شود.

ظاهر و علایم آفت دهانی | تیم دندانپزشکی نیل - Nil Dental Team
ظاهر و علایم آفت دهانی | تیم دندانپزشکی نیل – Nil Dental Team

 

 

تشخیص آفت دهانی

هیچ روش آزمایشگاهی قطعی برای تشخیص وجود ندارد. از آنجا که تست‌های آزمایشگاهی اختصاصی برای این ضایعه وجود ندارد، تشخیص آفت بر اساس تاریخچه و خصوصیات بالینی است.

درمان آفت های داخل دهان

بهبود زخم‌ها در عرض ۱۰ تا ۱۴ روز و بدون بر جای گذاشتن جای زخم رخ می‌دهد .در حال حاضر درمان این بیماری غیراختصاصی است و در بیشتر موارد بر پایه مطالعات تجربی انجام می شود و هیچ یک منجر به بهبودی دائمی نمی شود. از مهم‌ترین اهداف درمان می‌توان به تخفیف درد و ناتوانی، همچنین کاهش پاسخ‌های التهابی و تعداد دفعات بروز بیماری اشاره کرد. درمان باید هرچه سریع‌تر در ساعات اولیه شروع شود. شناسایی و حذف عوامل مستعدکننده، دفعات عود را کاهش می‌دهد. به منظور درمان‌های موضعی استاندارد می‌توان از داروهای متعددی استفاده کرد. کورتون موضعی (کرم تریامسینولون استوناید) با نام تجاری تریادنت، در ایران بطور رایج برای درمان آفت استفاده می شود.

 

در تیم دندانپزشکی نیل، درمان آفت داخل دهان کودکان با روش هایی موثر و به روز توسط متخصص دندانپزشکی کودکان دکتر خشایار سنجری انجام می شود.

 

2 پاسخ

  1. یه سری دارو هست که روی آفت می ذاری و می سوزه ولی سریع بهبود پیدا می کنه. آیا استفاده از اینا توصیه می شه؟
    اگر آره برند و مدل خاصی هست که پیشنهاد کنید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *