آیا ایمپلنت برای افراد سیگاری انجام میشود؟
فرایند کاشت ایمپلنت دندان یک فرایند بلند مدت و تقریبا طولانی است زمانی در حدود ۳ الی ۶ ماه و درمان ایمپلنت به دلیل پیچیدگی و همینطور نیاز به تجهیزات و تخصص لازم جهت انجام، جزء درمانهای پر هزینه در دندانپزشکی به شمار میآید، به همین خاطر است که شکست در درمان ایمپلنت دندان میتواند بیمار را درگیر مشکلات سلامتی، مالی و… نماید.
ایمپلنت شامل یک پیچ است که وارد استخوان می شود و پس از گذشت یک دوره سه تا چهار ماهه، تشکیل استخوان و اتصال کامل این پیچ با استخوان، روکش ایمپلنت از جنس پرسلن روی آن قرار میگیرد.
در مورد ایمپلنت بیشتر بخوانید: ایمپلنت دندان چیست و چگونه انجام میشود؟
از این رو ما قصد داریم در این مطلب به بررسی یکی از سوالهای مهم در این زمینه بپردازیم. این سوالیست که ذهن بسیاری از افراد را که قصد انجام ایمپلنت دندان را دارند به خود درگیر کرده است. در ادامه مطلب به سوال تاثیر سیگار بر ایمپلنت دندان پاسخ دهیم.
ایمپلنت و مواد مخدر
مواد مخدر میتوانند تاثیرات منفی جدی بر روی ایمپلنت دندان داشته باشند. این مواد مخدر باعث افزایش فشار خون و تنگ شدن عروق شده و باعث کاهش جریان خون در مناطق اطراف ایمپلنت میشوند. این موضوع باعث کاهش فرایند بهبودی ایمپلنت میشود و موجب افزایش خطر عفونت در محل ایمپلنت میشود.
علاوه بر این، مصرف مواد مخدر میتواند باعث تحریک بیش از حد لثهها شود و باعث کاهش استحکام و پایداری ایمپلنت شود. همچنین، مصرف مواد مخدر میتواند باعث کاهش ترمیم استخوان در محل ایمپلنت شود و باعث کاهش پایداری ایمپلنت شود.
بنابراین، پزشکان توصیه میکنند که افرادی که قصد نصب ایمپلنت دندان را دارند، باید از مصرف مواد مخدر خودداری کنند. همچنین، بعد از نصب ایمپلنت دندان نیز توصیه میشود که بیماران از مصرف مواد مخدر خودداری کنند تا فرایند بهبودی به خوبی صورت گیرد و احتمال عفونت و سایر مشکلات کاهش یابد.
تاثیر سیگار بر ایمپلنت دندان
سیگار باعث کاهش عملکرد ایمپلنت دندان میشود و موجبات بروز عفونت در محل ایمپلنت را فراهم میکند. سیگار باعث تنگ شدن عروق و کاهش جریان خون در مناطق اطراف ایمپلنت میشود که با ایجاد ناهنجاری در فرایند بهبودی ایمپلنت، موجب افزایش خطر عفونت و خطر از دست دادن ایمپلنت میشود.
به علاوه، سیگار باعث کاهش ترمیم استخوان در محل ایمپلنت میشود که باعث کاهش استحکام و پایداری ایمپلنت میشود. برای همین، توصیه پزشکان این است که بیمارانی که قصد کاشت ایمپلنت دندان را دارند، بهتر است قبل از عمل جراحی، سیگار خود را کنار بگذارند. همچنین بعد از جراحی نیز توصیه میشود که بیماران سیگار نکشند تا فرایند بهبودی به بهترین شکل انجام شود.
ایمپلنت برای افراد سیگاری
ممکن است که برای خیلی از افراد این سوال به وجود آید که آیا افراد سیگاری نیز می تواند ایمپلنت دندان انجام دهند یا خیر؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که بله قطعا افراد سیگاری نیز میتواند درمان ایمپلنت دندان را انجام دهند، و کشیدن سیگار تاثیرات خود را بر روی ایمپلنت کاشته شده می گذارد، که این تاثیرات حتی در مواردی می تواند باعث شکست پروسه ی ایمپلنت دندان شود.
تا چند روز بعد از جراحی ایمپلنت نباید سیگار کشید
زمانی که شما قصد انجام ایمپلنت دندان را داشته باشید، دنداپزشک شما را از عوارض و مشکلاتی که بر اثر مصرف سیگار ودخانیات در درمان ایمپلنت دندان شما ایجاد می شود اگاه خواهد کرد و به شما خواهد گفت که بهترین گزینه این است که در صورت توان مصرف سیگار و دیگر دخانیات را کنار بگذارید تا مشکلی برای ایمپلنت شما به وجود نیاید، اما ممکن است که شما قادر به ترک سیگار نباشید در این صورت بهتر است که حداقل از دو هفته قبل از انجام ایمپلنت دندان مصرف سیگار را کنار بگذارید و نیاز است که تا ۳ ماه بعد از انجام ایمپلنت دندان از مصرف سیگار خوداری نمایید تا مانع از به وجود آمدن مشکلات در درمان خود شوید و بعد از آن نیز مصرف سیگار خود را کنترل نمایید.